blog společenství Philosophia

Říká Vám něco filosofie?

11. 7. 2008 23:43

Přeji pěkný den,

tento článek je spíše takovým upozorněním, že se na signálech vyskytuje jakési malinkaté filosofické společenství, které je v sekci Společenství pod názvem "Philosophia". Snažíme se nějakým způsobem trošku spolu se bavit o zajímavých tématech, která se často týkají i víry, ale více hlav ví více, takže: Chce-li se někdo připojit, ať tak učiní, prostě se nechá přidat do společenství, pouze to ještě musí být schváleno.

Ovšem se může pod tímto článkem rozvinout i příspěvková diskuze, co Vám vlastně filosofie říká... nebo Vám nic neříká?

Zobrazeno 1789×

Komentáře

hama-tetartos

"Co je filosofie pro katolíka než způsob, jakým inteligence žije svou víru?" (N. Gómez Dávila) Vítám, že zde na Signálech existuje zájem o filosofii, protože dnešní krize křesťanství je i krizí jeho filosofických východisek. Filosofie sv. Tomáše naproti moderním zmatkům poskytuje rozumný základ křesťanské víry i náhledu na svět, a proto jsem jejím zastáncem a obdivovatelem, jakkoliv si vážím i prací jiných myslitelů, jako jsou třeba bl. Jan Duns Scotus či Suaréz. Za hlavní úkol filosofie dnes považuji obhájení rozumnosti křesťanské víry, která není naivitou či šílenstvím, jak se domnívá tento svět, ale nejvyšší pozdvihnutím lidské mysli k Tajemství.

Maftík

Škoda že jsem o tomto společenství nevěděl dřív. V poslední době nečtu takřka nic jiného než filosofii :) Jinak bych taky rád upozornil na diskuzní klub o filosofii (založen zřejmě zcela nezávisle na existenci tohoto společenství): http://www.signaly.cz/diskuzeZobrazTema.php?id=1723. A ještě mě napadlo že do zdejších odkazů by se mohlo přidat toto: http://www.academia-bohemica.org

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio